Opetushallitus käynnistää metsäalan perustutkinnon uudistamisen – vastaa kyselyyn

Opetushallitus on käynnistämässä metsäalan perustutkinnon uudistamista. Perusteet uudistetaan pikaisella aikataulalla avoimessa prosessissa, johon kaikki halukkaat voivat osallistua. Harkinnassa on myös ohjausryhmän kokoaminen, josta päätetään myöhemmin.

Uudistusta varten selvitellään metsäalan osaamistarpeita kyselyllä, joka on jo avoinna. Toivon, että vastaatte kyselyyn. Tärkeää on, että myös opiskelijat, työelämän edustajat ja työnantajat vastaavat oppilaitosten ohella tähän kyselyyn. Linkki kyselyyn alla.

Osaamistarvekysely: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/2c7be05a-1c33-4df4-b8c3-b849c38b940a?displayId=Fin2493966

Tätä kyselylinkkiä kannustetaan jakamaan eteenpäin.

Alla lisätietoa uudistuksesta.

Metsäalan perustutkinnon perusteet uudistuvat vaiheittain

  • 1.8.2022 otetaan käyttöön yhtenäinen arviointikriteeristö ja uudelleen muotoillut osaamistavoitteet tai ammattitaitovaatimukset yhteisissä tutkinnon osissa ja yhteisissä ammatillisissa valinnaisissa tutkinnon osissa.
  • 1.1.2024 otetaan käyttöön tutkinnon perusteet, joissa myös tutkinnon ammatilliset tutkinnon osat on uudistettu

Nyt käynnistyvä uudistus kohdistuu kaikille perustutkinnoille yhteisen arviointikriteeristön käyttöönottoon ammatillisissa tutkinnon osissa. Uusien arviointikriteereiden käyttöönotto edellyttää tutkinnon osien ammattitaitovaatimusten uudelleen muotoilemista. Samalla selvitetään työelämän tarpeet päivittää tutkinnon muodostumista, tutkinnon osia sekä ammattitaitovaatimuksia.

Perusteiden arvioitu voimaantuloaika: 1.1.2024

Perusteiden arvioitu lausuntoaika: 12/2022

Lisätietoja uudistuksesta antaa

Jaana Villikka-Storm

yli-insinööri

Ammatillinen osaaminen

Opetushallitus

PL 380 (Hakaniemenranta 6), 00531 Helsinki

puh. +358 29 533 1588

jaana.villikka-storm@oph.fi