Metsäalan opettajien akatemian käyneitä jo lähes 100 opettajaa – ensi vuonna kertauskurssi

Metsäkoulutus ry järjestänyt ”Metsäopettajien Akatemia: Tulevaisuuden taidot – Sulautuva koulutus metsäalan opettajille -kurssia keväällä ja päätöstilaisuus pidettiin 19.4. Katajanokan Kasinolla Helsingissä. Kurssi on tarjonnut opettajille mahdollisuuden kehittää osaamista ja verkostoitua. Yhteensä kursseja on järjestetty 5 ja kurssin käyneitä opettajia on jo lähes 100.

Kurssin teemoina ovat mm. tunne-, vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaidot metsäalan opettajan työssä. Kurssi rakentui lähi- ja etäopetuksen yhdistelmästä: kolmesta lähikoulutuksesta ja näiden välillä verkkoympäristössä suoritettavista opetusjaksoista.

Pedagoginen oppimispolku ja -ympäristö on rakennettu professori Kirsti Longan konseptin pohjalta, ja hän toimii kurssin pääkouluttajana. Kouluttajina kurssilla toimii myös Heidi Lammassaari ja Markus Talvio. Metsäkoulutus ry vastannut kurssin toteutuksesta ja käytännön järjestelyistä.

Vuonna 2025 keväällä järjestetään kertauskurssi jo kurssin käyneille. Kurssille voi osallistua Metsäkoulutus ry:n jäsenoppilaitoksista kurssin käyneet opettajat. Kurssille on paikkoja kaikille koulutusasteen opettajille tasapuolisesti. Ensimmäiselle kertauskurssille otetaan 30 opettajaa.

Metsäalan opettajien akatemiaa on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi

Lisätietoja: Ville Manner Metsäkoulutus ry, ville.manner@metsakoulutusry.fi